Workshops

In de loop van ons project gaan we workshops organiseren die we ook als evenement op onze Facebookpagina zullen delen.

Aan welke workshops werken we:

Aanplant voedselbos
Bij de aanleg van het voedselbos zullen Bouwie Greenman en een gastdocent weekenden organiseren voor iedereen die geïnteresseerd is.

Wat krijg je?
In onze workshop leer je het hoe en waarom van voedselbossen, ontwerpprincipes, bodem en ecologie, beplanting en soortenkeuze.

De cursus omvat een combinatie en afwisseling van theorie en praktijk, learning by doing. Tijdens de praktische onderdelen doen we waarnemingsoefeningen, bodemonderzoek, leer je ontwerpmethoden, gebruikersinterview en het aanplanten zelf.

We behandelen en planten alle lagen van een voedselbos, te weten fruit- en notenbomen, eetbare struiken, klimplanten, kruiden en bodembedekkers.

Als we met eenzelfde groep mensen werken voor de verschillende aanplant rondes kunnen we de theorie ook afstemmen op de voedselbos laag /lagen die we die dag gaan aanplanten, op die manier blijft er ook een stukje theorie over voor een volgend aanplant moment.

Na afloop van de cursus heb je handvatten om zelf aan de slag te gaan en je krijgt handouts met de belangrijkste informatie.

Praktische informatie
We kiezen een zaterdag en zondag voor de workshop waarbij de deelnemers de mogelijkheid hebben on in de buurt te overnachten in een B&B. Sylvia verzorgt een biologische vegetarische catering voor alle maaltijden.

Meer informatie in de agenda.