Wie zijn wij?

Floris Blom is geboren en getogen in Leerdam. Hij heeft op de lagere school in Schoonrewoerd gezeten. Buiten de schooluren bracht hij veel tijd door in de fruitboomgaard van zijn opa en oma Den Besten aan de Schaikseweg. Na de bedrijfsbeëindiging rond 1970 werd het land van de boomgaard verdeeld onder de drie kinderen van zijn grootouders, onder wie Floris’ moeder. Hun deel gebruikten ze daarna voor privé-recreatie.

Floris en Sylvia namen in 2015 het land over van Floris’ vader. Er bleek ‘groot-onderhoud’ nodig. Ze gingen nadenken over een toekomstplan.

Sylvia Terpstra is opgegroeid tussen de bossen op de Veluwe. Ze is leerkracht primair onderwijs en ze werkt als cultuurcoach bij Stichting SamenDoen Vijfheerenlanden. Ze heeft veel kennis en ervaring op het gebied van permacultuur en ecologische voedselproductie. Die brengt ze in de praktijk op SchaikseWeelde. Ze heeft veel voedselbossen in Nederland en Engeland bezocht en heeft opleidingen in Permacultuur (PDC) en voedselbossen (Wouter van Eck, Voedselbos Ketelbroek en Martin Crawford, Dartington, UK) gevolgd.

Via Jong Leren Eten, IVN en Velt volgde ze de opleiding tot Moestuincoach om kinderen en jongeren meer structureel in aanraking te laten komen met informatie en activiteiten over voedsel. Het uiteindelijke doel is om kinderen en jongeren te leren om gezonde én duurzame keuzes te maken. Scholen kunnen de Moestuincoach inhuren bij het maken van een plan, het stimuleren van hulp van ouder, het aanleggen van een moestuin of moestuinlessen.

Wim Struijk is de derde persoon. Hij is vrijwilliger op SchaikseWeelde. Hij vult ons perfect aan. Hij denkt mee en steekt de handen uit de mouwen.