Voedselcoöperatie Sitopia

Voedselcoöperatie Sitopia

Sitopia = Grieks: sitos is voedsel en topia is plaats
Op 28 oktober 2021 zijn we gestart met onze voedselcoöperatie voor lokale boodschappen.

Eten van de boer: vers en dichtbij! Doe met ons mee!
Wist u dat ons voedsel dat we bij de grote supermarkten kopen gemiddeld 30.000km heeft afgelegd voordat het op ons bord terecht komt… we dachten: dit vinden we te zot en kan anders! Zeker ook in relatie tot de duurzaamheidsopgave waar we voor staan, zowel voor onszelf als ook voor onze kinderen en kleinkinderen!

Rechtstreeks
Rechtstreeks kopen bij de plaatselijke boeren, zowel groenten en fruit, maar ook vlees, kaas, eieren en wellicht ook bier, honing of brood. Het blijkt in de omgeving van Leerdam allemaal heel goed mogelijk, zowel biologisch als niet-biologisch. Ons idee is om beide keuzes mogelijk te maken! Er zijn al verschillende boeren/leveranciers die graag hun bijdrage willen leveren aan dit idee:
De Landwinkel Schoonrewoerd
De Vuurhoeve
Melkveebedrijf Oskam
De Lingeloods
Deegh
SchaikseWeelde (zodra er oogst uit het voedselbos is)

Meedoen? Je bestelt je verse lokale voedsel vóór woensdag 11.00 uur op de website
Betaling? Je krijgt een Tikkie van de makers
Ophalen? Iedere donderdag tussen 18.30 – 19.00 is het ophaalpunt op SchaikseWeelde geopend

Alle leden helpen mee
We kunnen nog wat opmakers in onze kring Leerdam gebruiken. Een keer in de zoveel weken ben je aan de beurt om het rondje boodschappen te doen en de bestellingen op het afhaalpunt te brengen. De lokale makers hebben het al netjes per bestelling ingepakt en ter plekke stopt de verdeler de producten van de verschillende makers in je krat.

Website
Meld je aan op www.voedselcoop.eu